HockeyNews
PLUS

Färjestad förlänger med målsprutan – som hoppas på stjärnvärvningar

(15390) Michael Lindqvist
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2021

FacebookXWhatsApp

Michael Lindqvist har tackat nej till KHL-bud och har skrivit på ett nytt kontrakt med Färjestad.

Nu hoppas att det blir några hemvändare till Karlstadsklubben.

– Det finns några intressanta namn där ute som har koppling hit, och kan man hitta lösningar där så ser det ju onekligen trevligt ut inför kommande säsong, säger Lindqvist till Färjestads hemsida .


Det blev en tuff säsong för Michael Lindqvist. Han drog sönder knäet vid julen 2019 och tvingades till operation och lång rehabilitering.


Säsongen under coronapandemin har varit utmanande på flera sätt, men som Tre Kronor-aktuell och skicklig målskytt är han ständigt intressant för KHL-klubbarna.


Mot bakgrund av att han vill fortsätta utvecklas som hockeyspelare har han tills vidare tackat nej till de erbjudanden som har kommit från KHL.


– Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Känns väl sådär att åka iväg till något ställe men samtidigt ha i tanken att man vill vara på ett annat. Visst, det är bättre pengar där ute, men det är inte allt i livet. Jag värderar andra saker högt, och i balansen med allt så var det inget jättesvårt beslut att ta att bli kvar här där jag trivs så bra som jag gör. Färjestad som klubb har alltid ställt upp på mig på alla sätt och det väger in, säger Lindqvist till klubbens hemsida.


LÄS MERFärjestad bygger nästa års lag – de prioriteras och de får vänta


Färjestad har lyckats locka hem playmakern och passningskungen Marcus ”Lilliz” Nilsson på ett treårskontrakt och värmlänningarna hoppas med ytterligare långtidskontrakt kunna få hem någon eller några toppspelare. Siktet är inställt på namn som Mikael Wikstrand, Linus Johansson och Marcus Johansson.


Gräset är än så länge grönast i Färjestad för Michael Lindqvist, som har förlängt sitt kontrakt. Foto: Bildbyrån.


Michael Lindqvist blir en nyckelspelare kommande säsong. Den här gjorde han 33 poäng (17 mål, 16 assist) på 51 matcher.


– Vi vet att det finns stora pengar i andra ligor som lockar våra bästa spelare. Men det känns varmt i hjärtat att veta att ”Linkan”, och andra, värderar att vara här högre än ett möjligt bättre kontrakt i en annan liga. En Micke Lindqvist i slag är en tillgång för vilket lag som helst. Dessutom är han en stor ledare på sidan av isen, en ack så viktig egenskap för ett lag som vill nå framgång, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.


Michael Lindqvist har blivit uttagen till Tre Kronors första trupp inför VM i Lettland.


LÄS MERSuccé i Hockeyallsvenskan – uttagen i landslaget


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!